Sigarettentransport overvallen in Veurne

In Veurne is momenteel een klopjacht aan de gang nadat in de Statiestraat in Veurne dinsdagmorgen een sigarettentransport werd overvallen. Dat bevestigt het parket van Veurne.
Toen de chauffeur van de bestelwagen om 9.15 uur de sigaretten aan het uitladen was, werd hij overvallen door twee gemaskerde mannen. De twee daders sprongen in de bestelwagen en gingen ervandoor. Eén van de twee daders was geladen met een kalasjnikov.

De bestelwagen werd even daarna teruggevonden in de Nieuwpoortkeiweg, twee kilometer verderop. In de buurt konden twee mannen opgepakt worden. Op dit moment worden ze verhoord.

Omdat nog niet 100 procent zeker is of het om de effectieve daders gaat, wordt de zoekactie voortgezet. Tussen de overval en de eerste arrestatie zat nauwelijks een kwartier. De zaak is in handen van de federale politie.