Strandwinkels hebben geen zonnecrème meer

In het midden van de zomer zitten verschillende uitbaters van strandwinkels in Oostende met hun handen in het haar. Ze kunnen hun klanten geen zonnecrème meer verkopen omdat fabrikant Nivea geen producten in voorraad heeft.
Enkele uitbaters van Oostendse strandwinkels doen in Het Nieuwsblad hun beklag. "Dit kan toch niet. De echte zomer is pas begonnen en we hebben geen zonnecrème meer." Aan het woord is Yvan Broux van strandsouvenirwinkel "Photo Tropic". Het rek met Niveaproducten heeft hij versierd met een groot vraagteken rond de tekst "World's number one in sun care."
Broux bestelde eind juli ruim 700 extra zonneproducten, maar er werden slechts 46 exemplaren geleverd. Hij kreeg hier ook geen woordje uitleg over. Toen hij tevergeefs opnieuw producten bestelde was voor de Oostendenaar de maat vol. Hij dreigde ermee zijn verhaal op de socialenetwerksite Facebook te zetten. Zijn dreigement maakte blijkbaar indruk, want de man werd door de zonnecrèmefabrikant opgebeld met de melding dat er niet meer geleverd kón worden.

Ook andere Oostendse strandwinkeluitbaters kampen met hetzelfde probleem. In strandwinkel Beaufort" zijn er nog enkele producten over, maar als het mooi weer blijft is de kans groot dat ook die producten snel de deur uit zijn.
Bij Beiersdorf, de producent van Nivea, zit men verveeld met deze zaak. Volgens Helen Willems, country manager, is de stock simpelweg uitgeput. "We kunnen niet kort op de bal spelen en dat betreuren we. Het is helaas nooit te voorzien hoe de zomer zal zijn. In juli telden we 214 uren zon meer dan vorig jaar. In vergelijking met vorig jaar is dat een stijging met achttien procent. Jammer genoeg hebben wij geen glazen bol."