Costa Ricaanse president heeft Mexicaanse griep

De president van Costa Rica, Oscar Arias, heeft de Mexicaanse griep. Hij mag zeven dagen zijn woning niet verlaten.
De 67-jarige president lijdt aan chronische astma en was al een paar dagen grieperig. Nu blijkt hij besmet te zijn met het H1N1-virus. De president is in zijn woning in quarantaine geplaatst en mag die zeven dagen niet verlaten, maar hij draagt zijn bevoegdheden voorlopig niet over.

Arias is op dit moment een van de belangrijkste bemiddelaars in Honduras, waar bij een staatsgreep de gekozen president Manuel Zelaya het land is uitgezet. Zijn bemiddeling tussen de afgezette Zelaya en de huidige president Roberto Micheletti leverde tot nog toe echter weinig op.

Oscar Arias is sinds 2006 aan zijn tweede ambtstermijn bezig als president van Costa Rica. Hij was al eens president van 1986 tot 1990. In 1987 kreeg hij de Nopelprijs voor de Vrede.