Drie nieuwe zenders op analoge kabel

Telenet heeft drie nieuwe Nederlandstalige televisiezenders voorgesteld. Op 1 oktober zullen Exqi Plus, Discovery Channel en VtmKZOE aangeboden worden via het analoge kabelnetwerk.
Exqi Plus is een zender van mediabedrijf Alfacam in Lint. Na maandenlange onderhandelingen hebben Telenet en Alfacam een akkoord bereikt over de lancering van de zender op de analoge kabel.

"Hoewel we ons steevast profileren als baanbreker in hoge definitie en interactiviteit, stappen we nu ook mee in het verhaal van de analoge kabel. We willen op die manier de kijkers warm maken voor een overstap naar digitale tv", zegt Gabriel Fehervari van Alfacam.

VtmKZOE is de nieuwe kinderzender van de Vlaamse Mediamaatschappij. "De zender leunt op sterke merken", aldus Peter Quaghebeur van VMMa. De zender zal onder meer "Plop", "Schuif af", "Pipi Langkous" en "Lassie" op antenne brengen.

De derde nieuwe zender is de Nederlandstalige versie van Discovery Channel, een zender die vooral documentaires uitzendt.

Aandeel Alfacam spurt hoger

Beleggers hebben enthousiast gereageerd op de aankondiging dat Exqi Plus in het analoge kabelaanbod van Telenet wordt opgenomen. Het aandeel van Alfacam ging woensdag 22,8 procent hoger. Omstreeks 17 uur was de koerswinst geslonken tot ruim 11 procent.