Hangjongeren in de bloemetjes gezet

In het Zuidpark in Gent worden hangjongeren vandaag letterlijk in de bloemetjes gezet. Naar aanleiding van de internationale dag van de jeugd krijgen ze van de organisatie Hangman een bloemetje.
Hangman wil met deze campagne duidelijk maken dat rondhangen een fenomeen is van alle tijden en een normaal tijdverdrijf is. Hangjongeren worden vaak geassocieerd met overlast, iets waar Hangman voortdurend campagne tegen voert.

"Wij willen daarmee zeggen dat rondhangen oké is", zegt Nathalie Van Ceulebroeck van Hangman, "voor ons en hopelijk voor iedereen". "Jongeren worden ook heel vaak als een probleem gezien en worden heel vaak in een negatieve connotatie onder de aandacht gebracht. Wij willen gewoon zeggen: proficiat met uw jong-zijn, daar is niks mis mee, geniet van die mooie tijd."

Hangman ziet jongeren allerminst als overlast, maar als "volwaardige mensen die kunnen deelnemen aan de maatschappij, aan de dialoog, aan alles wat er gebeurt op samenlevingsniveau".