Indonesische topterrorist dan toch niet dood

De man die vorige zaterdag is doodgeschoten tijdens een schietpartij met de Indonesische politie is dan toch niet Noordin Mohammed Top - zoals eerder was gesuggereerd - maar een man die wellicht medeplichtig was aan de aanslagen tegen twee hotels in Jakarta, vorige maand. Dat heeft DNA-onderzoek uitgewezen.
Noordin Mohammed Top wordt verantwoordelijk geacht voor een hele reeks aanslagen, waaronder die op het JW Marriott- en het Ritz-Carlton-hotel, vorige maand, en de aanslagen op het eiland Bali in 2002. Hij wordt beschouwd als de meest gezochte terrorist van Azië.

Uit DNA-onderzoek blijkt nu dat de man die vorig weekend is doodgeschoten een zekere Ibrohim is, een bloemenverkoper in de twee hotels die vorige maand werden aangevallen. "Ibrohim was altijd aanwezig op ontmoetingen met Noordin Top", zegt een woordvoerder van de Indonesische politie.

De ordediensten belegerden vorig weekend een huis op het eiland Java nadat ze een tip hadden gekregen dat Noordin Top zich daar bevond.