Makers van "Blair witch project" werken aan vervolg

Eduardo Sánchez en Daniel Myrick, de makers van de "Blair witch project", werken aan een vervolg op hun succesfilm uit 1999. Het duo overweegt een verhaal dat zich rond 1700 afspeelt en lijkt op een Stanley Kubrickfilm. Maar een film die verder gaat waar de vorige eindigde, behoort ook tot de mogelijkheden.
Tien jaar na hun cultfilm denken Sánchez en Myrick na over een vervolg. "Blair witch project" toont drie filmstudenten die naar de bossen van Maryland trekken om een documentaire te maken over een legende, de heks van Blair. Uiteindelijk wordt er nooit iets meer van de studenten vernomen tot een jaar later hun opnames worden gevonden.

De acteurs in de film moesten vaak hun teksten improviseren en kregen een snelcursus om een camera te bedienen. De film werd een soort van homevideo, een nieuwe manier van filmen die nu nog altijd navolging krijgt, zoals in "Cloverfield".

Even groezelig of gepolijster ?

Sánchez en Myrick (foto) zijn er nog niet helemaal uit welke kant ze met hun nieuwe project op willen. "We weten nog niet of het net zo groezelig wordt of veel gepolijster en dus duurder", zeggen ze in een interview aan de BBC.
Na het succes van de eerste film werd in 2000 al een vervolg uitgebracht, ditmaal onder de regie van Joe Berlinger. "Book of shadows: Blair witch 2". Maar dat vervolg flopte grandioos en werd zelfs "bekroond" met vijf Razzies.

Of de drie acteurs (Joshua Leonard, Michael C.Williams en Heather Donahue) uit de originele prent opnieuw rollen zullen vertolken, is niet zeker. De makers hebben nog altijd contact met Leonard en Williams, maar Donahue is uit de filmbusiness gestapt.