Meer werkzekerheid bij Proseat

Dankzij een contract met autobouwer Audi hebben de werknemers van Proseat in Hulshout opnieuw meer werkzekerheid.
Momenteel maakt Proseat auto-onderdelen voor Opel in Duitsland, maar zoals bekend is de toekomst van Opel hoogst onzeker.

Proseat mag nu zetelvullingen maken voor de nieuwe Audi A1. "Een belangrijk contract voor de 160 werknemers", zegt woordvoerder Jan De Moor. "Het contract gaat volgend jaar in en loopt ongeveer over 6 jaar. Op een piekmoment gaat het over 150.000 wagens per jaar." Proseat levert voorts nog onderdelen voor Ford Genk.

Geen economische werkloosheid bij Opel

Bij Opel zelf, in Antwerpen, wordt tot eind september geen enkele dag economische werkloosheid gepland. Het orderboekje is goed gevuld en de eerste assemblageploeg is gisteren weer aan het werk gegaan, na de zomervakantie. Voor de tweede ploeg bij Opel eindigt de vakantie volgende week.