Minister van Russische deelrepubliek vermoord

In Ingoesjetië, een Russische deelrepubliek in de Kaukasus, is minister van Openbare Werken Roeslan Amerchanov vermoord in zijn kantoor.
In juni werd president Joenoes Bek Jevkoerov zwaargewond bij een zelfmoordaanslag. Twee weken daarvoor was een van de hoogste rechters van het land doodgeschoten toen ze haar kinderen afzette bij de kleuterklas.

Vrijwel dagelijks zijn er aanslagen op politieagenten. Die worden beurtelings toegeschreven aan moslimextremisten of aan de georganiseerde misdaad.

Ingoesjetië, een van de armste Russische deelrepublieken, grenst aan Tsjetsjenië, waar het al 15 jaar erg onrustig is en al twee burgeroorlogen zijn uitgevochten. Dat alles heeft te maken met etnische tegenstellingen, islamitisch fundamentalisme, armoede en corruptie.