Restaurant La Terrasse heeft geen terras meer

De stad Brussel heeft 15 restaurants in de Beenhouwersstraat verboden om nog een terras te plaatsen. De betrokken restaurantuitbaters worden gestraft omdat ze potentiële klanten bleven aanklampen op straat.
Het zogenoemde "racoleren" was een ingeburgerde praktijk in het toeristische straatje in de buurt van de Brusselse Grote Markt. Obers proberen voorbijgangers binnen te lokken met een gratis aperitief of een ander mooi verkoopspraatje.

De stad wilde daar in 2007 een einde aan maken en verstrengde het politiereglement. Uitbaters die de wet toch nog overtraden, zouden hun terrasvergunning voor een week verliezen. Bij een 2e overtreding zou dat 2 weken worden, bij een 3e overtreding 2 maanden.

Tot nog toe werd er nooit streng opgetreden, maar dat veranderde vorige maand en nu zijn dus ook de eerste uitbaters gestraft. In de anders zo drukke Beenhouwersstraat is het op bepaalde plaatsen plots rustig flaneren.

Opvallendste "verliezer" is restaurant La Terrasse. Zij hebben alleen nog stoeltjes binnen, maar die zijn lang niet allemaal bezet. "Er is blijkbaar iemand incognito komen eten", zegt de uitbater in Het Laatste Nieuws. "Dit is voor ons een zware slag. We hadden liever een boete gekregen, want geen terras...dat is een enorm verlies. Als dit te lang duurt gaan we failliet."