"De jaren stillekes" en "Los zand" blikvangers

De fictiereeks "Los zand" en de zondagavondshow "De jaren stillekes" zijn een paar van de blikvangers van het volgende najaar op Eén. Het nieuwe televisieseizoen gaat op 31 augustus van start.
Eén presenteert nieuwe afleveringen van vertrouwde programma's als "Thuis" en "FC De Kampioenen", tweede seizoenen van programma's die afgelopen najaar met succes werden gelanceerd, zoals "China voor beginners", en ook enkele gloednieuwe titels.
Een van die nieuwe titels is "De jaren stillekes", het programma
waarmee Steven Van Herreweghe (foto) terugkeert als presentator, na jarenlang vooral achter de schermen te hebben gewerkt bij Woestijnvis.

In de nieuwe zondagavondshow rakelt hij opmerkelijke tv-beelden uit de afgelopen eeuw op. Van Herreweghe heeft met zijn show grote voorgangers als "Schalkse ruiters", maar hij wil zich daar niet nerveus door laten maken.

"Het nieuwe programma heeft niet zoveel spektakelwaarde", zegt hij. "We wilden een laagdrempelig programma maken waarin meerdere generaties zich kunnen vinden".

Topacteurs in "Los zand" in Namibië

Op donderdag 3 september gaat de nieuwe fictieserie "Los zand" van start, met o.a. Matthias Schoenaerts, Tine Embrechts, Marijke en Lotte Pinoy en Tine Embrechts in de hoofdrollen.

De serie volgt drie koppels op een avontuurlijke tocht door Namibië, waar de reeks ook is opgenomen. De dertigers willen nog één keer iets onbezonnen doen voor ze zich echt gaan settelen.

Voortgaan op de ingeslagen weg

"Voorbij de grens", "Doodgraag leven" en "Homeless world cup" waren programma's waarmee Eén eerder al minder evidente onderwerpen belichtte.

Met "Leuven Hulp" gaat Eén verder op de ingeslagen weg. De reeks schetst een beeld van het leven in de hulpgevangenis van Leuven. Ook in "Het leven zoals het is: OCMW Tienen" gaat de aandacht naar mensen die minder geluk hebben in het leven.

"Een simpel plan" is dan weer een programma dat mensen volgt die zich wagen aan een bijzonder avontuur of een lang gekoesterde droom.