"Muziek van 22e eeuw in Park den Brandt"

De 28e editie van Jazz Middelheim in Park den Brandt is vanmiddag van start gegaan met optredens van The Circle, Octurn en Flat Earth Society. Lou Reed, Laurie Anderson en John Zorn improviseerden dat het een lieve lust was in de tent in Park den Brandt.
Jazz Middelheim is aan zijn 28e editie toe. De hoofdact op dag 1 was het trio Lou Reed, Laurie Anderson en John Zorn. "Ze speelden een volledig geïmproviseerde set met veel elektronica. Het deed wat denken aan freejazz uit de jaren 70", aldus Geert Vermaercke op Radio 1.

Het gelegenheidstrio uit New York - hun bindende factor - had op voorhand aangekondigd dat er tijdens "Improvisations"-tournee geen bekende nummers gespeeld zouden worden. Daar hielden ze zich heel rigide aan.

"Lou Reed zong niet, Laurie Anderson vervormde haar stem voortdurend en John Zorn produceerde vreemde klanken op zijn sax. Het was misschien de muziek van de 22e eeuw. Sommige mensen verlieten de tent, maar het trio kreeg achteraf wel een staande ovatie", besluit Vermaercke.