BV-kapper Glenn is donderdag begraven

De bekende Antwerpse kapper Glenn Gemeiner is donderdagmiddag begraven op de joodse begraafplaats in Putte. Glenn Gemeiner (41) overleed gisteren. Hij was vier maanden geleden na een esthetische ingreep besmet geraakt met de vleesetende bacterie.
Gemeiner werd bijna constant in een kunstmatig coma gehouden tegen de pijn. De kapper onderging ook verschillende huidtransplantaties waarbij een deel van de aangetaste huid telkens operatief werd verwijderd. Na meer dan 16 weken is hij dan overleden, in het bijzijn van zijn moeder.
Gemeiner bouwde de kappersketen "De Cliént" uit. Onder zijn klanten werden heel wat BV's gerekend, onder wie Joyce De Troch, Els De Schepper en Phaedra Hoste. Gemeiner laat een vrouw en kind na.

Hij lag opgebaard in het mortuarium van het Middelheim-ziekenhuis in Antwerpen, waar mensen hem een laatste groet konden brengen.

Vleesetende bacterie?

De vleesetende bacterie of de Streptococcus pyogenes dringt binnen via een open wonde en tast onmiddellijk het weefsel aan. Patiënten klagen over een vreselijke, lokale pijn die moeilijk te verklaren is. Het weefsel sterft in ijltempo af en meestal moet worden overgegaan tot amputatie om de bacterie een halt toe te roepen.