Duitse en Franse economieën groeien opnieuw

De economische recessie lijkt voorbij in Frankrijk en Duitsland, de twee grootste Europese economieën. Beide landen kenden een groei van 0,3 procent in de periode april-juni. De stijging is de eerste sinds het begin van 2008.
In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is de economie nog wel sterk gekrompen maar de cijfers tonen wél aan dat de maatregelen die een aantal Europese overheden hebben genomen stilaan effect hebben.

Ook Portugal lijkt uit de crisis te klimmen. In de periode april-juni steeg het bruto binnenlands product ook daar met 0,3 procent.

In de hele eurozone is de recessie nog niet voorbij. In ons land kromp de economie vorig kwartaal nog met 0,4% en bij onze noorderburen was dat zelfs 0,9%.

Bij beleggers is het einde van de recessie in Duitsland en Frankrijk alvast positief onthaald: op de beurs zijn de aandelenkoersen gestegen en de euro is ook weer wat duurder geworden ten opzichte van de dollar.