Gecrashte piloot gered door recordpoging roeiers

Een piloot die met zijn vliegtuig is gecrasht in de Ierse Zee, heeft zijn leven te danken aan een team roeiers dat op dat moment probeerde een record te breken. De roeiers waarschuwden de kustwacht.
De roeiers (algemene foto) waren met hun boot de "British orchid" een recordspoging aan het ondernemen. Ze probeerden zo snel mogelijk rond het Britse eiland te varen. Door de piloot mislukte natuurlijk de recordpoging.

"We hebben via de radio de kustwacht verwittigd maar de kustwachters lieten weten dat ze er pas binnen 20 minuten zouden zijn", vertelt een van de roeiers. "We konden de piloot zien en zijn bliksemsnel naar hem geroeid." Daarop gooiden de roeiers een touw naar de man.

Even later bracht een reddingshelikopter de onfortuinlijke piloot in veiligheid. Hij was in shock en onderkoeld.

lees ook