Loslopende honden maken amok in Heverlee

In het Ruelenspark in Heverlee, een deelgemeente van Leuven, hebben enkele loslopende honden en hun baasjes heel wat opschudding veroorzaakt.
Woensdagnacht kreeg de politie een telefoontje van een getuige die meldde dat in het Ruelenspark enkele bullterriërs in een vijver achter een zwaan aan zaten. Ook de twee eigenaars zouden volgens de getuige in het water zijn gesprongen om het dier op te jagen.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleken de honden en hun begeleiders het park al verlaten te hebben. Het vijvertje lag vol pluimen en aan de rand van het water lag een dode zwaan. De getuige had de verdachten zien wegwandelen.

De politie kon de betrokkenen vrij vlug opsporen. In de buurt  van het park woont iemand die geen onbekende is voor het gerecht en die een bullterriër heeft. Bij een bezoek op diens adres trof de politie de drie verdachten en de twee honden aan. De dieren waren nog nat van hun duik in het water.

Volgens de verdachten waren de honden, die los liepen, bij het zien van de zwaan de vijver ingedoken. Omdat de honden niet luisterden, gingen de baasjes dan maar zelf in het water om hun dieren te pakken. Toen dat niet lukte, zijn ze met stokken naar de zwaan beginnen gooien om die aan de kant te krijgen in de hoop dat de honden dan zouden volgen. Ook dit lukte niet.

Uiteindelijk zijn de drie van de vijver weg gewandeld en zijn de honden gevolgd. Hoe de zwaan aan haar einde is geraakt, is niet duidelijk. De verklaring van de getuige zal hierover wellicht meer duidelijkheid brengen.