"Men moet ons zeggen of er iets van aan is"

Ook vanuit politieke hoek komen er reacties op het verhaal over mogelijke corruptie bij enkele Brusselse topmagistraten. SP.A en de N-VA vragen dat minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) meer uitleg geeft over het lopende onderzoek.
SP.A-justitiespecialist Renaat Landuyt vraagt dat minister De Clerck meer uitleg geeft over het onderzoek naar mogelijke corruptie bij enkele Brusselse magistraten. Het nieuws over dat onderzoek raakte gisteren bekend.

"De minister van Justitie kan zich niet beperken tot de rol van postbode", aldus Landuyt. "Van zodra er een onderzoek loopt tegen een gewone burger, krijgen we informatie, minstens over wat er onderzocht wordt. Nu heeft men geen enkele informatie."

"Het is niet omdat er een onderzoek loopt tegen enkele magistraten, dat men moet zwijgen. Men moet ook hier een minimum aan duidelijkheid geven, dat men minstens zegt dat het een kwakkel is, of dat er iets van aan is."

De N-VA vraagt intussen een spoedzitting van het parlement om duidelijkheid te scheppen over het corruptie-onderzoek. "Minister De Clerck en premier Herman Van Rompuy moeten verantwoording afleggen aan het publiek en aan het parlement", zegt Kamerlid Els De Rammelaere.

"Ze moeten duidelijk zeggen wat er hier aan de hand is. Het gaat om fundamenten die onze rechtsstaat aantasten."