Burgemeester Doel laat enkele huizen slopen

De burgemeester van Beveren, Marc Van de Vijver, heeft de opdracht gegeven om enkele huizen te slopen in Doel. Nochtans heeft de rechtbank een sloopverbod opgelegd, omdat Doel een woongebied is.
De huizen waarover het gaat staan op instorten. De vorige sloopwerken zijn immers abrupt stilgelegd nadat de rechter een sloopverbod had uitgevaardigd. Daardoor zijn enkele huizen maar half afgebroken en sommige dreigen nu in te vallen op andere, bewoonde huizen.

Burgemeester Van de Vijver zegt dat hij moet instaan voor de veiligheid van de mensen die nog in Doel wonen. "We worden geconfronteerd met onveilige situaties waarin ik mijn verantwoordelijkheid moet opnemen. Want als er morgen iets zou gebeuren, zouden er mensen zijn die maar al te graag op de burgemeester van Beveren schieten en zeggen: zie je wel, hij had het rapport liggen en hij heeft er niets aan gedaan."

De meest dringende afbraakwerken zullen volgende week al beginnen.