De cel in na pikante sms'jes

Denk in het vervolg twee keer na voor je naar jouw geliefde pikante foto's van jezelf doorstuurt. Jongeren die erotisch getinte sms'jes naar elkaar sturen lopen in China immers het risico om vijf dagen achter de tralies te belanden.
Jongeren die erotisch getinte sms'jes naar elkaar sturen doen dat in de Chinese provincie Henan niet zonder risico. De provincie heeft namelijk beslist om inwoners die hierop worden betrapt, voor vijf dagen op te sluiten in de cel.

Het zogenoemde "sexting" is verboden omdat het volgens de Chinezen om ongewenste intimiteiten gaat. Het woord "sexting" is een woordspeling van texting, wat dan weer hetzelfde is als sms'en. Op verschillende plaatsen in de wereld is het  onder jongeren een trend geworden om naar elkaar pikante berichten te sturen of foto's te sturen waarop ze schaars gekleed te zien zijn.

Ook in de Verenigde Staten kunnen ze over dit probleem meespreken. In Pennsylvania werden zes studenten opgepakt die elkaar pikante foto's hadden gestuurd. De Amerikaanse politie bestempelde dit als "kinderporno".

lees ook