Rust in vrede, houten strandstoel

De kans dat u bij een luilekker bezoek aan onze Vlaamse kust neerploft op een houten strandstoel wordt alsmaar kleiner. De houten strandstoel, door criticasters te log en te zwaar genoemd, verliest de strijd tegen zijn lichtere plastieken evenknie.
In “Het Nieuwsblad” staat vandaag te lezen hoe de houten strandstoel meer en meer uit het strandbeeld verdwijnt. Nochtans, vroeger had je enkel de houten versie weet Stijn De Laere, een strandkarhouder uit Oostende.

 “Sinds mijn kindertijd is er heel wat veranderd aan de kust. De houten strandstoelen hadden strandzetels in rood-wit of blauw-wit gestreepte exemplaren. Maar tegenwoordig willen alle strandgangers een plastic ligbed met een kussen en een parasol, sanitaire voorzieningen, een speeltuin voor de kinderen en gekoelde drankjes binnen handbereik."
Voornamelijk oude mensen zijn volgens de verhuurders van strandstoelen afnemers van de houten strandstoel. “Zij raken moeilijk overeind uit een plastic ligbed en zijn vaak gehecht aan hun oude strandstoel.”