Verdachten ontsnapping blijven aangehouden

De vijf personen die verdacht worden van betrokkenheid bij de ontsnapping uit de gevangenis van Brugge vorige maand blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist.
De eerste van de vijf is Abdelhaq Melloul Khayari (foto bovenaan), een van de ontsnapte gevangenen. Ook zijn broer en een kompaan zitten in de cel. Zij verschaften hem onderdak in een appartement in Molenbeek.

Ook Lesley Deckers, de vrouw die de ontsnapping mee organiseerde, en de vrouw uit Beringen bij wie ze eerder van de week werd opgepakt, blijven aangehouden. Die laatste gaat al zeker in beroep tegen de beslissing van de raadkamer.

De twee andere verdachten die uit de gevangenis van Brugge zijn ontsnapt, Mohammed Johri en Ashraf Sekkaki, werden vorige week in Marokko ingerekend. Zij worden naar alle waarschijnlijkheid niet aan ons land uitgeleverd.