"Eerst uitdieping, dan pas Zeeuwse mosselen"

De Antwerpse liberalen roepen op om Zeeuwse mosselen en oesters te boycotten zolang de Schelde niet uitgediept raakt. Hun oproep is een reactie op het uitblijven van de beloofde uitbaggering van de Westerschelde. Havenschepen Marc Van Peel (CD&V) dreigt zelfs met sancties.
De uitdieping is erg belangrijk voor de Antwerpse haven, omdat grote containerschepen dan ook bij laagwater de haven kunnen bereiken.
Dat Nederland de baggerwerken blijft uitstellen, zit velen erg hoog. Open VLD Antwerpen roept intussen de Antwerpse restaurants op om Zeeuwse mosselen en oesters te boycotten. In alle horecazaken worden affiches verspreid.

"Als je ons wil raken in ons hart, dan moet je ons raken in onze haven. Ze (de Nederlanders) doen dat nu al 15 jaar aan een stuk. Met deze ludieke prikacties willen we hen wakkerschudden", zegt Annick De Ridder van Open VLD.

Marc Van Peel overweegt om Nederlandse vrachtwagens tol te laten betalen op Belgische wegen.

Het havenbestuur zelf pleit intussen voor sereniteit in de debatten. Havenbaas Eddy Bruyninckx wijst erop dat Nederland beseft dat het in de fout is gegaan. Nieuwe gesprekken kunnen soelaas brengen, zegt hij.