"Origineel uitgedost voor Vader Abraham"

Meer dan 35.000 mensen zijn zaterdag afgezakt naar Rimpelrock in Kiewit bij Hasselt. Het muziekfestival voor senioren lokt een gevarieerd publiek, zowel jong en oud zijn van de partij.
De opvallendste bezoekers waren een groep mensen die zich als Smurfen hadden uitgedost om op te vallen tijdens het optreden van Vader Abraham.
Naast Vader Abraham traden ook Christoff & Lindsay, Luc Steeno, Jimmy Frey, Dana Winner en Lee Towers op. Voor Dana Winner was het de vierde keer dat ze optrad op het festival. "De sfeer is goed, het weer is vandaag schitterend", zegt ze. "Ik denk dat heel veel mensen mekaar hier ook ergens terug ontmoeten. Dat is wel prettig."

Free Souffriau bracht haar hommage aan Ann Christy. Billy Ocean en Clouseau mogen het festival afsluiten. Clouseau is wellicht de minst vanzelfsprekende naam op Rimpelrock, maar Mahassine wil met deze publiekstrekker ook een wat jonger publiek naar Rimpelrock lokken.

De warme temperaturen zorgden voor extra werk voor de hulpdiensten. Veel mensen kregen een wespensteek of liepen een zonneslag op.