Oldtimer stort neer op vliegshow in Schaffen

In Schaffen bij Diest is vanmiddag een oud vliegtuigje neergestort tijdens een vliegshow voor oldtimer-vliegtuigen. De crash gebeurde tijdens het landen. Twee inzittenden, Nederlanders, raakten gewond.
Het liep mis toen het vliegtuigje wilde landen. "Het toestel vloog in de eindfase te laag, zodat het landingsgestel in de gracht terechtkwam", zegt Bert Dierickx van de Diest Aero Club. "Het toestel ging daarop brutaal over de kop."

Voor de ogen van enkele bezoekers maakte het toestel een salto en kwam het neer op de terreinen van het vliegveld.
Enkele omstanders snelden de inzittenden ter hulp en konden beiden uit het vliegtuig bevrijden. De 2 piloten zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De ene is er erg aan toe, maar niet in levensgevaar. De andere zou slechts lichtgewond zijn.

"We tasten nog in het duister over de oorzaak van het ongeluk, maar we vermoeden dat er motorpech in het spel is. Het ging om een oldtimer, type eendekker."
De Internationale Old Timer Fly-in is de op een na grootste vliegshow in zijn soort in Europa en is al toe aan de 26e editie toe.

Er komen jaarlijks honderden oldtimer-vliegtuigen uit diverse landen. Dit jaar is er ook een grote bijeenkomst van oldtimervoertuigen.

Door het ongeluk werd de meeting even stilgelegd, maar nadat de nodige veiligheidsmaatregelen waren genomen, werd de show weer hernomen.