Piloten Schiphol lastiggevallen met laser

Piloten die landen en opstijgen op Schiphol of over de luchthaven vliegen, worden steeds vaker lastiggevallen door vandalen die hen van op de grond met laserstralen beschijnen. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf en is bevestigd door de Koninklijke Marechaussee.
De afgelopen weken zijn er tientallen meldingen binnengekomen bij de Marechaussee, de politie Kennermerland, de Luchtverkeersleiding en de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers.
Het beschijnen van de cockpit van een vliegtuig kan de piloot tijdelijk verblinden en kan dus mogelijk een ongeluk veroorzaken. Tot nu toe hebben de vandalenstreken gelukkig nog niet tot concrete ongevallen geleid.

De politie en de Marechaussee tasten nog in het duister over de dader(s). Maar volgens een woordvoerder volgen ze de zaak nadrukkelijk op, wegens het toenemende aantal gevallen.