Politieagente herkent Bob Dylan niet

Een ijverige politieagente heeft Bob Dylan om zijn identiteitskaart gevraagd. Toen hij die niet kon voorleggen werd hij meegenomen met de politiewagen.
Dylan liep alleen rond in een achtergestelde wijk in Long Branch, een stadje in New Jersey, terwijl het pijpenstelen regende. Buurtbewoners vonden de excentriek ogende oude man verdacht en verwittigden de politie.

De politieagente herkende Dylan niet. "Ik heb hem gevraagd hoe hij heet, en hij zei: Bob Dylan", vertelde de 24-jarige politieagente Kristie Buble aan de Amerikaanse nieuwszender ABC.

"Ik heb lang geleden wel foto's gezien van Bob Dylan, en voor mij leek hij helemaal niet op Bob Dylan", aldus Buble. "Wij zien een hoop mensen tijdens onze patrouilles en ik was niet zeker of hij niet uit een van onze ziekenhuizen kwam of zo".

"Dylan droeg een zwarte joggingbroek, die in zwarte rubberlaarzen stak. Hij had twee regenmantels boven elkaar aan en zijn kap was ver over zijn gezicht getrokken", vertelde de politieagente.

"Ik zei hem: 'Okay Bob, wat doe je in Long Branch?' Toen hij mij zei dat hij met Wille Nelson en John Mellencamp aan het touren was door de VS, vond ik de zaak helemaal komisch".

De agente vroeg zijn identiteitskaart, maar die had hij niet op zak. "Okay Bob, waarom rij je niet met mij mee met de patrouillewagen. We gaan naar je hotel om de zaak uit te klaren", stelde de agente voor. Dylan stapte in de wagen, maar vroeg of hij later weer op dezelfde plaats afgezet kon worden.

Pas toen de politieagente de grote tourbus voor het hotel zag staan, werd haar langzaam duidelijk dat de verwarde, kletsnatte man naast haar wel eens echt Bob Dylan zou kunnen zijn. Voor de zekerheid bekeek ze toch nog eens zijn identiteitsbewijs. Om daarna hoffelijk afscheid te nemen.

lees ook