746 nieuwe gevallen van Mexicaanse griep voorbije week

De voorbije week zijn er in België 746 nieuwe gevallen van Mexicaanse griep geregistreerd in België. Dat blijkt uit de wekelijkse balans van het Commissariaat Influenza, op basis van peilingen bij 180 huisartsen.
Ongeveer 10 procent van de patiënten die zich met griepverschijnselen aanboden bij de huisarts, bleek ook effectief besmet te zijn met het A/H1N1-virus dat verantwoordelijk is voor de Mexicaanse griep.
"De peiling bij de huisartsen wijst niet op een significante stijging van het aantal gevallen van Mexicaanse griep in vergelijking met de week daarvoor, en het de cijfers wijzen niet op een sterke circulatie van het virus", aldus nog het griepcommissariaat.

Sinds het uitbreken van de pandemie eind april, raakten in België 2.353 personen besmet met Mexicaanse griep. Daarbij overleed één persoon, die ook aan een longontsteking leed.