Drie vrouwen in nieuwe Iraanse regering

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft aangekondigd dat er drie vrouwen deel zullen uitmaken van zijn nieuwe regering. Het is de eerste keer dat er vrouwen in de regering zullen zitten sinds de islamitische revolutie van 30 jaar geleden.
Ahmadinejad werd op 12 juni herverkozen na een bijzonder omstreden stembusgang. Op de staatstelevisie heeft hij vandaag al twee namen bekendgemaakt van vrouwelijke ministers. Zij zouden de bevoegdheid krijgen over  Sociale Zaken en Gezondheid.

Ahmadinejad heeft ook laten weten dat het aantal jonge ministers in de nieuwe regering "zonder voorgaande" zal zijn.

De president heeft al kritiek gekregen voor zijn keuze. Hij zou de ministers enkel gekozen hebben op basis van hun trouw aan hem, en heeft een verzoek om eerst het parlement te raadplegen vooraleer te kiezen naast zich neergelegd. Bovendien zou de ploeg te jong en onervaren zijn.