"Al gewuifd naar vier of vijf mensen"

Feest in het Park in Oudenaarde heeft over vier dagen zo'n 30.000 bezoekers gelokt. Vooral de gevarieerde affiche is populair bij festivalgangers. Op de affiche stond onder anderen Sophia met Robin Proper-Sheppard. De zanger-gitarist genoot ervan zo dicht bij het publiek te staan.
"Ik heb al naar vier of vijf mensen gewuifd voor ik begon te spelen", zegt Proper-Sheppard. "Op sommige festivals zoals Pukkelpop staan de mensen ver weg. Dat is dan moeilijk om contact te leggen."
Sophia verving gisteren Soulsavers feat. Mark Lanegan die hun tournee op het Europese vasteland annuleerden. Ook Heather Nova (foto in tekst), Lamb, Arsenal, Lady Linn en Hermanos Inglesos waren het afgelopen weekend van de partij.

Er werden tijdens het festival geluidsmetingen gehouden, omdat er de vorige jaren klachten waren over geluidsoverlast. De norm werd dit jaar zo goed als niet overschreden. En was dat wel het geval, dan werd er meteen ingegrepen.