Aanvallen met een zeis mag niet

De Rechtbank in het Nederlandse Leeuwarden heeft een 36-jarige vrouw veroordeeld tot een taakstraf van 60 uur. De dame ging vorig jaar een andere vrouw te lijf met een zeis in het Friese dorp Haskerhorne.
Het slachtoffer raakte gewond aan haar rug en schouders na de aanval met de zeis. Ze kwam in juni vorig jaar enkele spullen ophalen in het huis van de andere vrouw.

Onder toeziend oog van verschillende familieleden en vrienden kregen ze ruzie over de vriend van de veroordeelde vrouw. Om verdere herrie te voorkomen stapte het latere slachtoffer in haar auto, waarna de vriend in kwestie haar begon te bedreigen. Het slachtoffer liet zich niet onberoerd en antwoordde: "Ik ben niet bang voor je, lelijke broekjepoep."

Blijkbaar kwamen deze woorden hard aan bij de man, want hij sleurde de vrouw uit haar auto. Zijn vriendin nam vervolgens een zeis bij de hand en ging het slachtoffer te lijf. Omdat de vrouw de zeis uit haar schuurtje had gehaald, oordeelde de rechtbank dat er geen sprake kon zijn van wettelijke zelfverdediging.

lees ook