Advocaat corruptiezaak dagvaardt België

Robert Peeters, de advocaat die genoemd wordt in de corruptiezaak bij Brusselse magistraten, zal de Belgische staat in kort geding dagvaarden. Hij vindt dat de staat het beroepsgeheim heeft geschonden.
Peeters diende al eerder een klacht in voor laster en eerroof, nadat hij in opspraak was gekomen in de corruptiezaak rond Brusselse magistraten.

Vorige week schreef de gerechtelijke politie een brief aan minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) over mogelijke corruptie bij de hoogste magistratuur in Brussel. Peeters zou samen met handelsrechter Francine De Tandt vonnissen hebben "gearrangeerd".

De advocaat dagvaardt nu in kort geding de Belgische Staat via twee van zijn vertegenwoordigers: minister van Justitie De Clerck  en minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD). Volgens Peeters heeft de Belgische staat zich niet gehouden aan het beroepsgeheim van haar ambtenaren, omdat er gelekt werd naar de pers.