Bloedige bomaanslag in Ingoesjetië

Bij een zelfmoordaanslag met een bomauto op een politiehoofdkwartier in het centrum van Nazran, de belangrijkste stad van de Kaukasusrepubliek Ingoesjetië, zijn minstens 19 doden. Er zijn ook tientallen gewonden.
De bestuurder van de bomauto ramde een poort van het gebouw en liet op een binnenkoer zijn voertuig ontploffen. De explosieve lading had het equivalent van 50 kilo TNT.

Meerdere gebouwen vlogen in brand. Ook het munitiedepot van het politiegebouw werd geraakt wat op zijn beurt nieuwe explosies veroorzaakte. Daardoor raakten ook gebouwen in de omgeving en een 30-tal auto's beschadigd.

De doden zijn allemaal politiemannen. Bij de gewonden zijn er ook een tiental kinderen. De overheid heeft drie dagen van rouw afgekondigd.

In de voorbije weken is het geweld in het noorden van de Kaukasus merkbaar toegenomen. In de Russische deelrepublieken  Ingoesjetië, Tsjetsjenië en Dagestan vallen bij gevechten en aanslagen bijna dagelijks doden.

De Russische president Dmitri Medvedev heeft de aanslag veroordeeld en het ministerie van Binnenlandse Zaken opgedragen de veiligheidsmaatregelen in Ingoesjetië aan te scherpen.