Dode bij overval op rusthuis in Ukkel

In Ukkel zijn een dode en een gewonde gevallen bij een overval in een rusthuis. Het incident deed zich voor aan de Home Brugmann in de Egide Van Ophemstraat. De bewoners hebben van het incident niet veel gemerkt.
Het ging het om een drieste overval, waarbij de gewapende en gemaskerde daders uit waren op het geld uit de kassa. Een van hen bleef op een motor buiten wachten, terwijl de andere naar binnendrong.
Er ontstond een discussie waarbij schoten vielen. Volgens het parket werden drie schoten afgevuurd. Twee personeelsleden raakten gewond. Een van hen overleed later aan zijn verwondingen. Het gaat om een schilder. Een ander personeelslid, een boekhouder, verkeert nog altijd in kritieke toestand.

De bewoners van het rusthuis zouden niet veel van het incident gemerkt hebben. Beide daders zijn voorlopig spoorloos. Eerder op de dag was er een overval op een OCMW-rusthuis in Vorst. Waarschijnlijk gaat het om dezelfde twee mannen. De buit was zeer beperkt, namelijk zo'n 200 euro.
In de Brusselse regio zijn sinds 31 juli 5 overvallen geweest op rusthuizen. Burgemeester Armand Dedecker (MR) reageert geschokt vanuit het buitenland. Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom gaat met deelstaatministers en met de verantwoordelijken van de rusthuizen nagaan of er eventueel maatregelen kunnen genomen worden om de veiligheid van rusthuizen te verbeteren.