Francine De Tandt gaat in de tegenaanval

In de Franstalige media verdedigt de Brusselse handelsrechter Francine De Tandt zich tegenover de beschuldigingen van corruptie door het hoofd van de federale gerechtelijke politie Glenn Audenaert. Die gaat zijn boekje te buiten, zegt de Tandt.
De gerechtelijke politie heeft een brief geschreven aan minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) over mogelijke corruptie bij de hoogste magistratuur in Brussel. De Clerck heeft onmiddellijk een onderzoek naar de kwestie gevraagd.

In de hele zaak wordt de naam van handelsrechter Francine De Tandt genoemd, maar zij vindt dat ze zich niets te verwijten heeft. Zij ziet in de beschuldigingen die in de pers verschijnen een poging om haar te beschadigen en onderuit te halen.

Over de beschuldigingen vanwege  Audenaert is De Tandt duidelijk: hij gaat zijn boekje te buiten. Ten gepasten tijde zal dit alles opgehelderd worden, klinkt het.

Commissie Justitie bijeen?

Op vraag van de oppositie zijn er ook plannen om de parlementscommissie Justitie vervroegd bijeen te roepen.  De voorzitster van de commissie, Sonja Becq (CD&V),  heeft daarvoor de toestemming gevraagd aan parlementsvoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) en minister van Justitie De Clerck.

Volgens Beck zijn er de afgelopen maand een heleboel dingen gezegd waarover verduidelijking nodig is. Of dat met de huidige stand van het onderzoek mogelijk is, weet Becq wel niet.