Leerling van 89 jaar overleden

Vijf jaar na zijn eerste schooldag is Joseph Nganga bezweken aan maagkanker in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. De Keniaan kan trots terugkijken op zijn leven, want hij is erin geslaagd om zijn grootste doel te realiseren, namelijk de Bijbel te kunnen lezen.
Een mens is nooit te oud om te leren, dat is wat Joseph Nganga moet gedacht hebben toen hij vijf jaar geleden, op zijn 84e verjaardag, besloot om naar de schoolbanken te verhuizen. Zijn doel: eindelijk kunnen lezen wat er geschreven staat in de Bijbel.

Joseph Nganga had de gewoonte om voor het vertrek naar school te lezen in de Bijbel. “Zelfs al voelde hij zich ziek, dan nog liet hij de Bijbel niet los”, zegt zijn kleindochter Anne Maruge. Haar grootvader ging pas naar school in januari 2004, omdat de overheid toen had beslist dat de basisschool voor iedereen gratis moest zijn. Het leverde de toen 84-jarige Keniaan prompt een vermelding op in het “Guiness Book of World Records”.

lees ook