Placebo zeker op de wei van Pukkelpop

Placebo heeft vandaag aangekondigd dat de groep het Noord-Amerikaanse luik van zijn tournee moet uitstellen. Zanger Brian Molko moet herstellen van een virus dat hij opliep in Azië. Het optreden van de band nu vrijdag op Pukkelpop gaat wel door.
Op 9 augustus viel Molko al flauw op het podium op het Summer Sonic Festival in Osaka (Japan). De zanger is nu opnieuw thuis in Londen, maar moet van zijn dokter 6 weken rusten, omdat hij nog last heeft van het virus en de jetlag en omdat hij oververmoeid is. Daardoor moet de groep het Amerikaanse luik van zijn tournee, dat normaal gezien op 12 september zou starten, uitstellen.
"Dit is verschrikkelijk voor iedereen", laat het management op de website van de groep weten. "We hebben nog maar 3 shows moeten afgelasten in de 14-jarige geschiedenis van Placebo, maar de gezondheid van Brian is het allerbelangrijkste. We willen ons verontschuldigen bij de Amerikaanse fans en zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk nieuwe concertdata vast te leggen."

Placebo is op wereldtournee om het zesde studioalbum "Battle for the sun" te promoten. Begin juli stond de groep nog op het podium van Rock Werchter. Vrijdag staat de groep op de affiche van Pukkelpop. Dat optreden wordt niet geannuleerd.