Vlaming trakteert Waals dorp op barbecue

Een Vlaamse toerist heeft afgelopen zaterdag een Waals dorpje getrakteerd op een heerlijke barbecue. De man uit Hamme gaat al 42 jaar met vakantie in Chairière en vond het het gepaste moment om de 87 inwoners te bedanken voor hun gastvrijheid.
Het is de wereld op zijn kop, een toerist die de lokale bevolking van zijn vakantiebestemming trakteert op een deugddoende maaltijd. En toch, in Chairière – in onze Ardennen – hebben 87 inwoners afgelopen zaterdag hun buikje rond gegeten dankzij een Vlaamse toerist.

Chris Waterschoot gaat al 42 jaar met vakantie in Chairière en om dat te vieren heeft hij het hele dorp getrakteerd op een reusachtige barbecue. Om 87 magen te vullen, kwam er een mega-varken aan het spit aan te pas en 60 kg worsten en brochetten. 30 bakken bier en frisdrank werden aangevoerd om de dorst te lessen.
In Het Laatste Nieuws vertelt Waterschoot dat hij in Chairière zijn tweede thuis heeft gevonden. “Je moet maar over straat wandelen of je wordt uitgenodigd voor koffie. Zelfs als er een klusje aan ons huis moet gebeuren, staat iedereen klaar om te helpen.”

De Vlaming heeft niet altijd zoveel genegenheid gekregen van de dorpsbewoners. “In de eerste jaren dat we hier met vakantie gingen, werd er soms “Flamands, va manger poisson à la mer” geroepen, maar we hebben moeite gedaan om ons te integreren. Zelf heb ik nooit Frans geleerd, maar heb mezelf wel gedwongen om de taal te spreken. Zo krijg je respect.”