2 verdachten roofmoord in Ukkel in de cel

De politie heeft de twee verdachten opgepakt die betrokken zijn bij de roofmoord van gisteren in een rusthuis in Ukkel. Dat heeft het parket van Brussel bevestigd.
In het rusthuis vielen gisteren twee gewapende en gemaskerde mannen binnen. Ze wilden het geld van de kassa. Er ontstond een discussie waarbij schoten vielen. Twee personeelsleden raakten gewond. Een van hen overleed later in het ziekenhuis.
Een eerste verdachte werd gisteren in de boeien geslagen. Getuigen zagen hem helmen, handschoenen en papieren uit het rusthuis in het kanaal in Sint-Pieters-Leeuw gooien. 's Avonds werd de tweede verdachte opgepakt in de gevangenis van Sint-Gillis. Hij was veroordeeld tot 9 jaar cel en mocht sinds vorige maand af en toe de gevangenis verlaten.

Een uur vóór de overval in Ukkel werd ook al een rusthuis in Vorst overvallen. Waarschijnlijk gaat het om dezelfde twee overvallers. De twee zijn door de onderzoeksrechter verhoord en nadien aangehouden.
De overval lokte al heel wat reactie uit. Hans Bonte, OCMW-voorzitter in Vilvoorde, hoopt dat de overval niet leidt tot een overdreven beveiliging van rusthuizen. "In Amerika lijken de rusthuizen al op versterkte burchten. Daar hangt een zware factuur aan vast voor de senioren", legt Bonte uit.

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) had gisteren te kennen gegeven met de verantwoordelijken te willen praten over eventuele maatregelen om de beveiliging in rusthuizen te verbeteren.