"Jobstudenten aan zee vaker verplicht tot zwartwerk"

Jobstudenten aan de kust worden deze zomer meer dan anders verplicht om in het zwart te werken. Dat zegt de vzw Jobwerking van de christelijke vakbond ACV. Die heeft al een vijfde meer klachten ontvangen over zwartwerk en verplicht extra uren werken.
Tom Lingier van vzw Jobwerking (kleine foto) zegt dat de werkgevers misbruik maken van de crisis.
"Er zijn veel mensen die zeggen "het is crisis", en dan is het normaal dat men een keer een uurtje extra werkt of een paar dagen langer in het zwart werkt zodat er minder wordt betaald", zegt Lingier.

De meeste jobstudenten hebben wel een normaal contract, maar de overuren of de extra dagen die ze moeten werken worden in het zwart betaald. Studenten die problemen hebben met hun werkgever, kunnen bij de vzw terecht om een dossier op te stellen en een oplossing te zoeken met de werkgever.