"Met grapjes over mezelf kan ik best leven"

Geert Hoste heeft zijn 20e eindejaarsconference "Geert Hoste Beslist" voorgesteld in Brussel. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) was aanwezig en kreeg een cadeautje van de cabaretier.
De voorverkoop van de theatertournee start al komend weekend, de eerste opvoering vindt al plaats op 7 november in het Kursaal van Oostende.

De opnames voor de tv-show gebeuren in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. De tour gaat ook langs de Antwerpse Stadsschouwburg, de Capitole in Gent en de Grenslandhallen in Hasselt. Er zijn meer dan 30 voorstellingen gepland.

Minister krijgt een theaterverrekijker

Geert Hoste had aan Joke Schauvliege gevraagd om het startschot van zijn tournee te geven. "Ik hou van zijn humor", zei de cultuurminister. "Hij verwoordt op een subtiele manier de actualiteit, zonder iemand te kwetsen".
Hoste op zijn beurt had nu al een cadeautje bij voor Schauvliege: een theaterverrekijker. Met die attentie verwees hij naar haar omstreden optreden in Terzake, waarin ze zei dat de laatste opvoering die ze bijwoonde een toneelstuk van een amateurgezelschap was.

"De verrekijker kan ook buiten het theater gebruikt worden", verduidelijkte Hoste. "Kleine schrijvers of politici lijken er groter door".

Schauvliege, zelf ook klein van stuk, vreest dat ze aan bod zal komen in de eindejaarsconference. Kort na haar benoeming als cultuurminister lag ze immers onder vuur toen bleek dat ze niet echt thuis is in de culturele wereld.

"Maar ik kan ermee leven dat er grapjes over mij gemaakt worden", verzekert ze. "Ik kan mezelf gerust relativeren".