"Niet meezingen in het koor "Kris is perfect""

"Be Free" is niet meer, maar "My Last Five Years" zou een waardige opvolger moeten worden. Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V), de jongere broer van premier Herman, zet een punt achter zijn internetdagboek "Be Free". Voor het najaar belooft hij opvolging met "My Last Five Years".
Eric Van Rompuy begon met zijn internetblog op 16 februari 2005. Daarin gaf hij vaak vrank en vrij zijn mening over de politieke actualiteit. De website groeide en had vorig jaar 90.000 bezoekers op jaarbasis.

"Gecombineerd met mijn inzet in het Vlaams Parlement heb ik geprobeerd te bewijzen dat ook een backbencher zijn plaats heeft in de politiek", blikt Van Rompuy terug op zijn website. "Met Be Free heb ik niet alleen vrienden gemaakt. Zeker niet in de eigen partij waar kritische beschouwingen niet erg worden geapprecieerd sinds de oppositiebanken zijn verlaten."

Niet meezingen in het koor "Kris is perfect"

Voor zijn laatste mandaat als Vlaams parlementslid kondigt Van Rompuy een nieuw internetdagboek aan, "My Last Five Years".

"Op het podium zal ik niet meer staan, maar naamloos meefietsen in het politieke peloton of meezingen in het koor "Kris is perfect" zullen niet aan mij besteed zijn", zegt Van Rompuy daarover.

lees ook