Acht kapers van Arctic Sea gearresteerd

Het schip de Arctic Sea dat wekenlang vermist was en gisteren werd teruggevonden bij de Kaapverdische Eilanden, werd door piraten gekaapt. Dat zegt de Russische minister van Defensie Anatoli Serdjoekov. Acht kapers zijn opgepakt.
De Arctic Sea was in juli met een lading hout ter waarde van naar verluidt 1,25 miljoen euro uit de Baltische Zee vertrokken naar Algerije. Daar had het op 4 augustus in de haven van Bejaia moeten aankomen.

Onder de kapers waren Russen, Letten en Esten. Op 24 juli benaderden zij met een speedboot de Arctic Sea. Dat gebeurde op de territoriale wateren van Zweden. De kapers deden alsof ze in nood verkeerden. Ze klommen aan boord van de Arctic Sea en bedreigden de bemanning met wapens.

De reden voor de kaping blijft onduidelijk. Er wordt gedacht aan drugssmokkel.