Francine De Tandt bijt van zich af

Voorzitster Francine De Tandt van de Brusselse rechtbank van koophandel, die in opspraak kwam wegens vermoedelijke corruptie, heeft een klacht ingediend tegen Glenn Audenaert, directeur van de Brusselse gerechtelijke politie.
De Tandt verwijt Audenaert lasterlijke aantijgingen en schending van het beroepsgeheim. Eerder diende ook advocaat Robert Peeters een klacht in tegen Audenaert, ook wegens laster en eerroof.

Gisteren had De Tandt al in de Franstalige media laten optekenen dat ze vond dat Audenaert zijn boekje te buiten was gegaan. Ze ziet in de beschuldigingen die in de pers verschijnen een poging om haar te beschadigen en onderuit te halen.

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) gelastte vanmiddag een strafonderzoek tegen De Tandt. Hij is ook bereid over de zaak uitleg te geven in de commissie Justitie, maar wil wel het geheim van het onderzoek bewaren.