Nieuw in de zalen vanaf woensdag 19 augustus

Funuke, show some love, you losers! (Jap)

regie: Yoshida Daihachi
met: Eriko Sato, Aimi Satsukawa, Hiromi Nagasaku, Seiji Nozoe
"Funuke" vertelt het verhaal van een disfunctionele familie. Sumika en Kiyomi, twee ruziënde zussen, komen opnieuw samen voor de begrafenis van hun ouders.

In flashbacks wordt de oorsprong van het conflict duidelijk. Kiyomi publiceerde een manga over de breuk in het gezin. Later schrijft ze ook een filmscenario over haar familie en wordt ze langzaam aan meer vergevingsgezind.

Inglourious basterds (VS, Dui)

regie: Quentin Tarantino
met: Brad Pitt, Diane Kruger, Eli Roth, Mike Myers
officiële website
Een groep Joods-Amerikaanse soldaten, The Basterds, krijgt tijdens WO II de opdracht in Frankrijk terreur te zaaien bij de nazi's.

"Inglourious basterds" overtuigt niet helemaal

Joueuse (Fra)

regie: Caroline Bottaro
met: Sandrine Bonnaire, Kevin Kline, Francis Renaud, Jennifer Beals
Hélène, een gehuwd kamermeisje dat een saai leven leidt op Corsica, ontmoet op een dag twee schaakspelers in een hotelkamer.

Ze raakt gefascineerd door het spel en leert de regels snel. Stilaan ervaart ze deze passie als een nieuwe vrijheid in haar leven...

Meisjes (Bel)

regie: Geoffrey Enthoven
met: Marilou Mermans, Jan Van Looveren, Lucas Van Den Eynde, Lut Tomsin, Lea Couzin
officiële website
"Meisjes" gaat over een vrouw van 70 die opnieuw op het podium wil staan. Samen met haar zoon Sid en enkele vriendinnen richt ze een bandje op. Zijn voorwaarde is wel dat het zijn muziek moet zijn.

Meisjes van 70 samen in een bandje

Ponyo on the cliff by the sea

regie: Hayao Miyazaki
Het goudvisje Ponyo ontsnapt uit de onderzeeër van haar vogelverschrikker-achtige vader en belandt in het emmertje van het eenzame, 5-jarige jongetje Sosuke.

Ponyo besluit zelfs mens te worden. Maar als het dankzij enkele magische druppeltjes eenmaal zover is, raakt het natuurlijke evenwicht verstoord met een tsunami als gevolg.