Nizar Trabelsi opnieuw in hongerstaking

De voor terrorisme veroordeelde Nizar Trabelsi is met een hongerstaking begonnen omdat hij is overgebracht naar een zwaarbewaakte cel in de gevangenis van Brugge. Tot voor kort zat hij opgesloten in de gevangenis van Lantin.
Het personeel van de gevangenis van Lantin vond een verzameling messen in de cel van Trabelsi die tot een ontsnapping zouden kunnen leiden. De man werd daarom overgebracht naar de zwaarbewaakte afdeling in de gevangenis van Brugge.

Trabelsi bleek ook brieven te schrijven met Ashraf Sekkaki, een van de drie gevangenen die enkele weken geleden met een helikopter uit de gevangenis van Brugge wisten te ontsnappen.

Nizar Trabelsi verbleef vorig jaar al eens in de gevangenis van Brugge. Ook toen ging hij in hongerstaking. Hij zit vast omdat hij een aanslag tegen de Amerikaanse basis in Kleine Brogel wilde plegen.