Spaanse stierenlopen erg dodelijk dit jaar

Tijdens het festival van Cabanillas, in het noorden van Spanje, is een jongen van 16 omgekomen tijdens de plaatselijke stierenloop. Hij is al het vijfde dodelijke slachtoffer van een stierenloop in Spanje dit jaar.
De jongen werd omvergelopen door een stier die samen met koeien en kalveren werd opgejut in de straten van Cabanillas, in de noordelijke regio van Navarra. In eerste instantie stond hij zelf nog recht, maar hij zeeg meteen weer op de grond.

Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij had opgelopen aan zijn borst. Als teken van rouw werd het festival stilgelegd.
In Spanje gaan zomerfestivals vaak gepaard met stierenlopen. De stieren worden dan door de straten naar de arena gejaagd. De bekendste stierenloop is die van San Fermin in Pamplona, in juli (foto's). Ook daar viel een dodelijk slachtoffer, en raakten ook 400 waaghalzen gewond.

De balans komt dit jaar op vijf doden uit. Vóór dit jaar was het geleden van 2003 dat er nog eens een dodelijk slachtoffer gevallen was.