Toren moet aandacht trekken van pendelaars

Naast de spoorweg Brussel-Leuven, in Herent, proberen drie jonge kunstenaars elke dag heel even de aandacht te trekken van de pendelaars in de trein.
Sinds 1 augustus staat langs het traject een toren, gebouwd door Jozef  Wouters en Menno en Michiel Vandevelde. De toren groeit en verandert elke dag een beetje. Zo willen de drie theatermakers de reizigers doen nadenken over de snelheid van het leven.
Jozef Wouters kreeg het idee drie jaar geleden, toen hij zelf regelmatig de trein nam. "Toen ik naar buiten keek, merkte ik dat er elke dag dingen veranderden".

De treinreizigers moeten erg attent zijn om in luttele seconden veranderingen op te merken aan de toren, maar de theatermakers krijgen ook vaak bezoek van langsrijdende fietsers, die meer tijd hebben om even halt te houden.