Twee kandidaturen voor de Heemskinderen

In Dendermonde zijn er al twee kandidaturen ingediend voor de vier Heemskinderen voor de Ros Beiaard-stoet die volgend jaar in mei in de stad uitgaat.
Volgens de traditie wordt het ros bereden door vier Heemskinderen: vier broers die elkaar in leeftijd volgen, minstens 7 en maximaal 21 jaar oud zijn, én geboren zijn in Dendermonde. Als er meerdere kandidaten zijn, wordt een specifieke procedure gevolgd.
"Stel dat er twee kandidaat-families aan de voorwaarden voldoen, dan gaan wij verder kijken", legt intendant Frank Hervent uit. "Wij gaan de geloofsbrieven onderzoeken: zijn de grootouders in Dendermonde geboren, wie van de families woont er het langst, enzovoort. We kiezen dus voor de meest authentieke Dendermondenaars."

Nog tot eind deze maand gaat Dendermonde op zoek naar kandidaten. De vier Heemskinderen worden in december officieel aangesteld.

Het Ros Beiaard gaat maar één keer om de tien jaar uit.