Villanella heeft plannen voor De Studio

Villanella heeft zijn plannen voor De Studio in Antwerpen voorgesteld. De organisator van "De nachten" en Kunstbende wil het gebouw - waar vroeger Studio Herman Teirlinck in gevestigd was - kopen en er een polyvalente ruimte installeren voor jong talent.
Aan de vooravond van het kunstenfestival Studio Villanella in de gebouwen van Studio Herman Teirlinck hebben Marc Verstappen en Amélie Aernoudts hun plannen voor De Studio ontvouwd.

Villanella wil het gebouw van de opgedoekte theateropleiding Studio Herman aankopen om er een polyvalent cultuurcentrum onder te brengen. "We zijn op zoek naar financiële middelen, zowel privé als bij de overheid, om het gebouw aan te kopen", klinkt het.

"In De Studio kunnen mensen die gekozen hebben voor een creatief beroep masterclasses en workshops volgen. Het wordt  een aanvulling op hun opleiding. Op die manier kunnen jonge kunstenaars in contact komen met buitenlandse topmensen in hun vak", aldus Marc Verstappen.