VN-personeel gedood bij aanslag in Kaboel

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn twee medewerkers van de VN om het leven gekomen bij een aanslag met een bomauto. Eerder vandaag werden het presidentieel paleis en het politiehoofdkwartier getroffen door een raket.
De aanslag met de bomauto was gericht tegen een NAVO-patrouille aan de rand van de stad. Daarbij kwamen zeker zeven mensen om het leven en raakten er 50 gewond. Bij de doden zijn twee Afghaanse medewerkers van de VN, een derde raakte gewond.

Volgens VRT-verslaggever Jef Lambrecht ging het om een Brits konvooi en zijn ook zes Britse soldaten omgekomen en zes andere gewond. Dat heeft hij vernomen in het hoofdkwartier van de NAVO in Kaboel. De aanslag vond plaats in een drukke winkelstraat en daarom is het waarschijnlijk dat het aantal slachtoffers nog toeneemt.

Over twee dagen zijn er presidentsverkiezingen in Afghanistan. In de aanloop naar die verkiezingen hebben de taliban het aantal aanslagen fors opgedreven.  De taliban boycotten de stembusgang en hebben de bevolking gewaarschuwd om niet te gaan stemmen.

Nog vanmorgen werden het presidentieel paleis en het politiehoofdkwartier in Kaboel getroffen door een raket van de taliban. Die aanslagen maakten geen gewonden en de schade bleef beperkt.

Zaterdag kwamen bij een aanslag op de NAVO-basis in Kaboel zeven mensen om en vielen er bijna honderd gewonden. Die aanslag werd ook opgeëist door de taliban.